top of page
Untitled

Mana Kizzy


Contact en betaal gegevens;

K Sanches C E S E Rodriquez

NL09INGB 0755 7344 24

Omschrijving : 

Tnv Stichting Manakizzy 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens te vinden onderin de website. We horen je graag!;) 


Wat is onze doelstelling?

Stichting Mana Kizzy streeft ernaar binnen een termijn van twee jaar, tenminste 200 kinderen, tieners en jongeren te hebben voorzien in hun basisbehoeften en te stimuleren in hun (verborgen) talenten. Daarnaast is het streven om het grote doe- en speelpark te hebben opgericht, waar velen uit de grote stad en omgeving terecht kunnen voor verschillende soorten onderwijs, workshops, maar juist ook veilige ontspanning. Een stuk ontsnapping aan de harde en vaak moeilijke realiteit.

lees meer
Home: Welcome
Untitled
Home: Image
Untitled

Over Mana Kizzy

‘Mana’ in het Crioulo betekent ‘zus’ of ‘zuster’ en wordt eigenlijk gezegd tegen een jonger of ouder persoon, maar dan met een lieflijke bedoeling. Iemand ‘mana’ noemen is dus met positieve bedoeling en dicht bij het hart. Ik koos ervoor om Mana Kizzy te gebruiken als naam voor de stichting, zodat het een herkenningspuntje is voor de bevolking, als zij de naam van de stichting ergens voorbij zien komen of dit horen.

Over Kizzy​

Mijn naam is Kizzy, oprichtster en eigenares van Stichting Mana Kizzy. Ik ben zelf geboren en getogen in Nederland, maar mijn ouders niet. Zij hebben eind jaren tachtig in Nederland asiel aangevraagd en zo zijn mijn broers en ik op den duur grootgebracht in Nederland. Mijn oudste broer is in Guiné Bissau geboren en mijn andere broer is geboren in Portugal.

De invoertaal in Guiné Bissau is Portugees, maar in principe spreekt iedereen Crioulo.
Wij spraken thuis Nederlands en Crioulo.

Vanaf kinds af aan hoorden wij altijd de verhalen over Guiné Bissau en de ontwikkelingen door de jaren heen. Mijn hart is altijd begaan met het welzijn van een ander en nu werd het tijd om hier echt mee aan de slag te gaan, door middel van Stichting Mana Kizzy.

In april 2011 kreeg ik een relatie met mijn beste maatje, Marchano, en in april 2015 zijn wij getrouwd. Inmiddels hebben wij drie prachtige zonen; de oudste van 7 jaar en een tweeling van 4 jaar.

Sinds 2008 heb ik voornamelijk in het onderwijs gewerkt als vakdocent op verschillende kunstzinnige gebieden. Sinds de geboorte van onze tweeling, ben ik thuis en besefte ik dat de tijd was aangebroken voor een nieuw seizoen en dat is onder andere bouwen, groeien en bloeien met de kinderen en jeugd in Bissau.

Zoals bij ons thuis de Bijbel centraal staat, zal het Evangelie worden meegegeven binnen Mana Kizzy. Dit houdt in dat de kids naast educatieve, creatieve, luxe goederen, schoenen en kleding ontvangen, ook een Bijbel in de Portugese vertaling krijgen uitgereikt. Niet alleen voor hoop, maar juist voor houvast, geloof, wijsheid en liefde en uiteraard nog veel meer.

Ik zie uit naar de groei van Stichting Mana Kizzy.

Liefs.

Home: About
Untitled

Wat is onze missie?

waar staan we voor?

Stichting Mana Kizzy biedt haar doelgroep diverse activiteiten aan die betrekking hebben op sociaal cultureel vlak, maar belangrijker dat naast de ontspanning en fun, de doelgroep wordt ondersteund in de primaire basisbehoefte.

Dit houdt in dat Mana Kizzy kleding, schoenen, educatief en creatief materiaal gepaard met een kinderBijbel toezendt. En ook eenmalig, of afhankelijk van de situatie, boodschappen worden gedaan voor het gezin waar het kind vandaan komt.

Mana Kizzy gelooft dat als een van deze elementen al wordt toegereikt, de impact al levensveranderend is voor het kind, de tiener, de jongvolwassenen of het hele gezin.


Denk bijvoorbeeld aan het doneren van een schooluniform, het financieren van een schooljaar of het kind voorzien van een voetbal waar dan een hele straat/buurt veel plezier van heeft.

De sponsor kan op verschillende wijze zijn of haar bijdrage doen. De donateur kan door middel van verschillende opties er dus zelf voor kiezen wat er met de donatie gebeurt en ontvangt van Stichting Mana Kizzy een terugkoppeling met wat ermee is gebeurd.

Indien het gaat om het opsturen van goederen, dan verzamelt Mana Kizzy dit en worden de goederen gedurende vijf á acht weken per boot verscheept. Het leuke hiervan is dat u naderhand, door middel van een foto of video, kunt zien hoe uw gift in ontvangst is genomen door de familie, het kind of meerdere kinderen.

Bij het doneren van goederen, is het echter wel gewenst dat er, indien mogelijk, een financiële bijdrage wordt gedaan. Dit in verband met het bekostigen van de regenton, waarin de goederen worden gedaan. Een regenton kost € 200,- per stuk. Uiteraard is de donateur vrij in het bepalen van de grootte van het bedrag wat gedoneerd wordt. 

Wat betreft een financiële bijdrage, kunt u ook zien wat er precies mee is gebeurd doormiddel van een terugkoppeling via foto’s en/of video’s.

Home: Welcome
Untitled

Visie

Waar gaan we voor?

Terwijl het bovenstaande idee loopt en altijd de basis zal blijven, wil Mana Kizzy per afgerond project weer een nieuw project starten, met als doel de kinderen, tieners en jeugd van Bissau te helpen en of te ondersteunen.

Echter zal voor nu gestart worden met het bouwen van een speelpark voor de leeftijdscategorie 2 tot +/- 27 jaar in de hoofdstad Bissau. Het idee is om een groot stuk grond te kopen, twee maal naast elkaar van 45-90m in de breedte tot 90-120m in de lengte. Bij het ene gedeelte zal er vooral ruimte zijn voor de tieners en jeugd (12 tot 27 jaar). Sporten zoals voetbal, basketbal en atletiek kunnen hier worden beoefend.

Het andere gedeelte zal ingericht worden voor de peuters en kinderen, maar ook voor vrouwen en jonge moeders. Het idee hierbij is dat er uiteraard een buitenspeelplaats is met allerlei speeltoestellen, veel groen met bankjes om te kunnen picknicken, een waterfontein voor de verkoeling en een kindvriendelijke binnenruimte waarbij men samen kan komen om te knutselen, lezen, koken, muziek maken en waar Stichting Mana Kizzy verschillende workshops verzorgt.

Ook lijkt het Mana Kizzy geweldig om af en toe een film te draaien. Het is in Nederland ondenkbaar, maar een bioscoop is niet aanwezig in de kwaliteit en luxe die wij hier kennen. Met een eenvoudig beamersysteem, zouden er op speciale hoogtijdagen en in de weekenden films kunnen worden gedraaid, door middel van een projector te richten op een witte, daarvoor bestemde, muur met uiteraard een kwalitatieve geluidsinstallatie.

  • Dit alles is waar Mana Kizzy mee gaat starten.

Home: About
Untitled

Guiné Bissau

West Afrika

Guiné Bissau wordt tot de allerarmste landen ter wereld gerekend. De economie is voor meer dan 90% afhankelijk van de export van cashewnoten. De verhoogde productie heeft de wereldmarktprijs doen kelderen.

De kleinschalige landbouwsector stelt ongeveer 85% van de bevolking te werk.
Guiné Bissau is een van de grootste cashewnotenproducenten ter wereld. De inkomsten van de cashewoogst zijn noodzakelijk om de moeilijke periode aan het einde van het regenseizoen te overbruggen, wanneer het wachten is op de nieuwe oogst van de gewassen.


De wereldmarktprijzen van cashewnoten zijn ondertussen gekelderd, wegens stijgende export door Brazilië en India.

Er is geen openbare elektriciteitsvoorziening. 79% van de bevolking heeft geen toegang tot drinkbaar water en sanitair. In Guiné Bissau is drinkbaar water zelfs in de steden geen vanzelfsprekendheid; overal kan men vrouwen en kinderen met jerrycans water van 20 liter zien rondzeulen. Tijdens het regenseizoen teisteren epidemieën – voornamelijk cholera – de bevolking.

Het aantal ondervoede mensen steeg van 24% in 1990 tot 37% in 2003. Die ondervoeding loopt gelijk met een dalende binnenlandse rijstproductie in dezelfde periode. Ontbossing, bodemerosie, dalende neerslag en uitputting van de meest vruchtbare landbouwgronden zijn enkele van de pijnpunten. Tegelijk is er een bevolkingsgroei in het land. Rijst is het basisvoedsel bij uitstek. De zelfvoorzieningsgraad, wat betreft rijstproductie, daalt echter sterk sinds 1990.

Een burgeroorlog in 1998 tussen door Senegal gesteunde regeringstroepen en een militaire junta leidde tot een daling van het bnp van 28%, waarvan het land nooit hersteld is. Functionerende overheidsinstellingen zijn nagenoeg onbestaande. Begin 21e eeuw leek het land voorzichtig op weg naar een min of meer stabiele democratie.

Het begrotingstekort van de staat is relatief hoog: ongeveer een derde van de uitgaven worden door inkomsten gedekt. De relatief lage prijs voor cashewnoten op de wereldmarkt werkt ook nadelig voor het land. Vele jongeren beproeven hun geluk als gastarbeider in Portugal.

Home: About

donatiepakketten

maak uw keuze

Het is mogelijk om een donatie te doen voor een gericht project. 

kerst pakket

Untitled

In Guiné Bissau is kerst het hoogte punt van het jaar. Echter zijn er vaak niet genoeg middelen om een aangenaam kerst te vieren binnen een standaard gezin. Door middel van het doneren van een kerstpakket, wordt er een gezin blij gemaakt met lokale producten. Hierdoor worden de lokale ondernemers binnen de regio ook ondersteund. Wanneer er een donatie plaats vindt, worden er boodschappen gedaan en gekeken naar de hoognodige noden binnen het gezin/de familie en vervolgens wordt het kerstpakket aangeboden binnen de gezin.

Doneer

Onderwijs

Image by bennett tobias

Een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van een kind, is uiteraard goed onderwijs.  De kosten voor fatsoenlijk onderwijs is vaak niet te betalen voor elk gemiddeld huishouden. Dit resulteert in niet naar school gaan om thuis te helpen of wat groenten of kruiden te verkopen voor het gezin. Andere krijgen wel onderwijs, maar dit is dan in minimale omstandigheden. Met een structurele bijdrage, wordt het voor een kind mogelijk om in uniform naar school te gaan. Afhankelijk van de leeftijd en school betraagt een school jaar inclusief uniform, schoolmateriaal en de schoollessen circa €150 per jaar. 

Doneer

ManaKizzy centrum

Untitled

Het grootste doel van Mana kizzy is om een kinder/jeugdcentrum op te richten in Guiné Bissau. Dit ontwikkelings centrum zal gericht zijn op verschillende leeftijdscategorieën. 

De nadruk zal voornamelijk gelegd worden op de toekomst, de zelfredzaamheid en vooral plezier van de kinderen en jeugd. 

Denk hierbij aan sportmogelijkheden, ontspanningsomgeving, workshops van gasten, cursussen verschillende vormen van basis voorzieningen aanbieden en nog veel meer initiatieven.

Doneer
Home: Products
Home: Instagram
play-2297777_1280.jpg

Contact

Betaalgegevens 

K Sanches C E S E Rodriquez

NL09 INGB 0755 7344 24Omschrijving : Tnv Stichting Manakizzy 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens:

Adresgegevens (bezoek alleen op afspraak)
Stichting Mana Kizzy
Eerste Stationsstraat 185
2712 HG Zoetermeer

E-mailadres: manakizzy@gmail.com

Telefoonnummer: 06 – 19 10 93 27 Ma t/m vrij bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Thanks for submitting!

Home: Contact
Untitled

Samen een beter leven

Home: Image
bottom of page